Oppskrift: Grillet laks med pesto

På tide med en ny lakseoppskrift! Dagens middag hos oss var grillet laks med pesto, servert med potetspidd. En veldig enkel rett å lage, og det både ser innbydende ut og smaker godt. Mari ordnet det meste på kjøkkenet  mens jeg styrte grillen.

Ingredienser

  • Laksefilet, ca 150-200 gram pr. person. Vi bruker de ferske, ferdigdelte bitene fra Meny, men så lenge det er naturell laks står du fritt til å velge hvor du får de fra.
  • Pesto, bruk ferdig pesto på glass hvis du ikke vil lage selv.
  • Poteter, litt over vanlig mengde pr. person. Bruk helst små, kokefaste poteter.
  • God spekeskinke, skåret i skiver.
  • Salt og pepper
  • Hvitløkssmør

Oppskrift

  1. Kok potetene til de er ferdige. Mens potetene koker går du videre til punkt 2.
  2. Hvis du ikke har kjøpt ferdigdelt filet, så deler du fileten din i passe store porsjonsbiter og legger disse i en ferdigsmurt aluminiumsform (lag din egen eller kjøp en form).
  3. Smør godt med pesto på filetene, og avslutt med litt pepper.
  4. Når potetene er ferdigkokt blander du dem i en bolle sammen med hvitløkssmøret før du trer du dem på spidd med en sammenbrettet skive spekeskinke mellom hver potet. Beregn 1-2 spidd pr. person. Hvis du har østore poteter deler du dem en gang før du trer de på spiddene.
  5. Legg formen med laks på grillen, og la fisken grille under lokk på relativt sterk varme i 3-4 minutter.
  6. Legg potetspiddene på grillen. Potetene er ferdigkokt, men vi er ute etter litt «stekecrisp» og grillsmak på utsiden.
  7. Når laksen har ligget i 3-4 minutter trekker du den litt unna varmen og lar den grille videre på svakere varme til du ser at filetene er ferdige (fiskekjøttet går fra blank til matt farge).
  8. Potetspiddene lar du grille til de har fått litt brunfarge og skallet begynner å bli crispy. La de gjerne ligge på grillen på svak varme til laksen er ferdig, så alt kan serveres passe varmt samtidig.

Maten serveres med en grønn salat.

Dette er som nevnt veldig enkelt å lage. Det meste går av seg selv, og det lille man må gjøre selv er så enkelt at alle klarer det.

Slik så vår middag ut rett etter at den ble lagt på grillen:

Laksefileter på grillen Potetspidd og ventepølser

Vi kokte litt for lite poteter, men som dere ser jukset vi litt: Noen ventepølser og et par gode chorizo-pølser fungerer bra for å fylle magen. 🙂

Bon Appetit!

2 kommentarer til “Oppskrift: Grillet laks med pesto

  1. Det var nydelig, Mette, men du må prøve å lage maten. Kanskje guttene dine kan venne seg til litt fisk i ny og ne…?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.