Undring: Hva folk søker etter på internett

It Worries Me How Dumb You AreTil deg som endte opp på bloggen min i dag etter å ha søkt på

forum stjele på ikea

hva tenkte du egentlig på? Var du ute etter tips for å stjele selv, eller ville du på generell basis diskutere temaet «stjele på IKEA«?

Undring 1: Finnes det egne forum hvor tyverier fra IKEA er et tema?

Undring 2: Bør jeg være engstelig fordi min blogg dukker opp blant de første 10 treffene på nevte søkeord hos Google? jeg vil jo ikke fremstå som et fristed for «IKEA-kriminelle»… 😉

3 kommentarer til “Undring: Hva folk søker etter på internett

  1. Eh….. hvordan kan du se hva folk søker etter og om de får treff på din blogg….? *føle meg blond*

  2. I kontrollpanelet i WordPress (som er mitt blogverktøy) kan jeg se dette, Mette. Jeg ser blant annet de mest besøkte artiklene og mest brukte søkebegrep. Det kan vises pr. dag, uke eller mnd.

    Når man besøker en nettside så lagres det i loggene på webserveren man besøker blant annet hvilken adresse den besøkende kom fra, og hvilken søkestreng som evt. ble brukt for å finne adressen man gikk til. Jeg ser f.eks. at jeg i dag har en besøkende som kom fra http://seminverden.blogspot.com – det er høyst sannsynlig deg. Det er helt vanlig at slikt logges og dermed kan studeres, og det er ganske morsomt å sjekke denne informasjonen en gang iblant for å se trendene.

    Jeg har også vært innom denne statistikken i et tidligere innlegg (http://www.bjorseth.no/blog/2009/03/01/sondag-den-store-laksedagen/) uten å nevne noe om teknologien bak.

  3. Og nå er det jo morsomt at etter du nå har skrevet inn dette, så kommer bloggen din aller FØRST når man søker på «forum stjele på ikea»…

    ….jeg måtte jo sjekke…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.