Ting man ikke gjør i bil

TrafikkJeg har tidligere skrevet om fordummende bilnavigasjon (her og her), og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle skrive noen ord om hva jeg ser blant mine medtrafikanter når jeg står i kø til/fra jobb…

For å presisere – jeg står ikke mye i kø hver dag (10 minutter hver vei), men man får med seg litt selv på den korte tiden. Her er en liste over noe jeg har observert (i ikke-prioritert rekkefølge):

 • Neseplukking. OK, når man sitter i bilen er man litt bedre skjermet enn om man sto utenfor, men neseplukking er godt synlig for alle rundt deg. Og det er ikke veldig delikat å se på folk som «graver etter gull» for deretter å finstudere funnene på pekefingeren.
 • «Hvis jeg later som jeg ikke ser han som vil inn i mitt felt, så trenger jeg ikke slippe han inn». Senest i går ble jeg blokkert av to biler da jeg prøvde å komme meg inn på Ring 3 i Nydalen. Køen sto stille, jeg brukte blinklys og plukket meg en liten åpning, men neida – den ble kjapt tettet av bilen som var skrått bak meg i filen jeg ville inn i. Vedkommende ville ikke møte blikket mitt i ett eneste sekund etter å ha blokkert meg – det var visst noe veldig spennende ute på venstre side som måtte studeres nøye… Dette gjentok seg to ganger med forskjellige biler. Hvis du skal være så tøff at du blokkerer biler fra å komme seg inn i ditt felt burde du også tørre å se på vedkommende.
 • Bruk av krølltang! Denne overrasket meg ganske kraftig. Jeg sto i ganske stillestående kø som krøp sakte mot Sinsenkrysset, og bak meg satt en dame og gjorde «noe» med en hånd opp mot hodet. I et stillestående øyeblikk kikket jeg nøyere etter og sannelig satt hun ikke og krøllet håret med (jeg antar) en gassdrevet krølltang.
 • Mobiltelefonbruk. Det er visst ikke mange som har fått med seg at det er ulovlig å bruke mobiltelefon med mindre man har handsfree og fastmontert telefon.
 • Sminking. Dette ser jeg innimellom. Senest i dag satt jenta/dama foran meg og la på mascara. Den lille børsten gikk hurtig mellom vipper og beholder med stødig hånd mens bilen krøp nedover veien – dette hadde hun gjort før!

Lista er lenger – dette var de punktene jeg kom på mens jeg skrev.

Jeg kan til nød forstå neseplukking (klør det så klør det) og mobilbruk (det ringer, det er sikkert viktig), men hårkrølling og sminking har jeg null forståelse for. Det er da vanlig å gjøre ferdig dette FØR man setter seg i bilen og kjører til jobb? Tilsvarende er forståelsen for de som blokkerer andre trafikanter ganske lav.

Har du sett noe du reagerer på i trafikken?

—————-
Now playing: Cacadou – Song of Captain Ed
via FoxyTunes

4 kommentarer til “Ting man ikke gjør i bil

 1. Nese plukking kan aksepteres, sier du…. Æsj, noe så forferdelig ekkelt!!!!!! Det går da virkelig an å snyte seg før man drar hjemmefra. Ifølge mine observasjoner, er det 99 % menn som gjør dette, hvorfor???? Antar det er et substitut for å plukke lopper og lus, ettersom vi har mindre og mindre kroppshår……!? Takke meg til både krøll tang, og andre dippe dutter, renslighets faktoren er betydelig bedre!!! :-))))

 2. Hei Bente! Det er klart menn må få lov til å plukke seg i nesa i bilen i nødstilfeller (og jeg presiserer at det er snakk om nødstilfeller). Og ikke minst – det er jo mye enklere å klø seg i nesa i bilen enn å klø seg i skrittet som vi vanligvis gjør… 😉

 3. Dere menn er en egen rase, ved nærmere ettertanke, så slutter jeg herved å ta menn i hånda…….!!!!! Æsj…. Men Thomas, jeg tror dere klarer å klø dere i skrittet også, livsfarlig bilkjøring. Det er jo opplest og vedtatt at sperm er det samme som hjerneceller, og en kåt mann i bil, kjører uten hjerneceller intakt…., må nok slutte å kjøre bil også….:-( Ved nærmere ettertanke,: Menn burde sperres inne. Ved lov om psykisk helsevern, kan en person som er til fare for seg selv ,eller andre, tvangsinnlegges…… Psykiatrien må definitivt utbygges:-))))

 4. Jeg har riktignok førerkort i tre små klasser, B, M og S, men jeg eier ingen bil og har heller aldri eid en bil. Det er mulig at dette endrer seg etterhvert som kontoen vokser.

  Som regel går jeg til og fra jobben, men blir det seine kveldstimer slik som nå i kveld, så tar jeg som regel bussen hjem. I alle fall blir det gode muligheter til å studere trafikkbildet, spesielt når en av bussholdeplassene som jeg bruker, er like ved en rundkjøring her i Gjøvik.

  Det er alltid veldig festlig å se hvor mange bilister som ikke bruker blinklys i rundkjøringa. Jeg lærte at det er valgfritt å gi tegn på vei inn i rundkjøringa, men du skal så absolutt gi tegn når du skal ut av rundkjøringa. Det er mange som slurver med dette. Likeså har jeg sett en god del sjåfører som babler i vei i mobiltelefonen mens de kjører avsted, og etter mine observasjoner, så er menn og kvinner omtrent like mye representert. Det er mulig at akkurat dette er særegent for Gjøvik og Toten.

  I tillegg har vi de blodferske 18-19-åringer, utstyrt med Opel Ascona eller Volvo 240, hvor lydanlegget gjerne koster mye mer enn selve bilen, og disse vesene gasser på og kjører gjerne midt i veien. I fjor en gang hørte jeg det tydelig sa pang et godt stykke nedenfor bussholdeplassen, mens jeg sto og venta på bussen. Jeg får håpe det gikk bra med duden, og at han kanskje lærte noe av den episoden.

  Det arrangeres oppfriskningskurs for de som er godt oppi årene, men jeg lurer på om ikke lignende kurs er nødvendig for 40-50-åringer også.

  Olav Brostrup Müller hadde et morgenkåseri i fjor høst i NRK P2, hvor han akka og oia seg over 40-åringer med «konsulentansikt» og mørk Audi. De som har lyst til å høre på dette kåseriet, kan laste ned følgende podkast: http://podkast.nrk.no/fil/morgenkaaseri/nrk_morgenkaaseri_2008-0910-0725_24466.mp3 . Sånn, nå fikk jeg også reklamert for NRK P2, den «kultiverte» radiokanalen.

  Trond.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.