Blåveispiken

På torsdag for snart en uke siden falt Alma i barnehagen og slo hodet mot en benk. Resultatet ble en saftig blåveis, som fem dager etter fremdeles vises godt. Det gjorde visst bare vondt samme dag som det skjedde, men det ser ikke godt ut. Og dette kun en snau uke etter at hun fikk tre små skraper på netthinnen fra bruddkanten på et yoghurtbeger med påfølgende besøk på legevakten og utskriving av resept på en eller annen øyesalve. Jeg tror vi har noen travle år foran oss med nitid kontroll og oppfølging for å prøve å unngå flere skader…

Her er et (elendig) mobilbilde tatt noen timer etter fallet:

Blåveispiken, samme dag

Bildet er dessverre veldig ute av fokus og alt for gult, men man ser godt at det er en hevelse der og at øyet nesten ikke lar seg åpne. Enn så lenge er det ikke veldig misfarget, kun veldig hovent.

Her er et nytt (og litt bedre) mobilbilde, to dager senere:

Blåveispiken, to dager senere

Nå ser man klart en skorpe oppe i øyenbrynet. Det må ha vært her hun traff benken. Rundt selve øyet har hun fått en mer klassisk blåveis, som går fra blått og mot gult oppover mot øyenbrynet. Hun har også begynt å få litt blåfarge inne i øyekroken og under øyet. Hevelsen er nesten borte.

Etter at disse bildene ble tatt har hevelsen forsvunnet helt, og blåfargen har blomstret opp og blitt større før den nå er på vei tilbake. Blåfargen er erstattet av en lilla-oransje-gul farge (nesten som sårvæske), omtrent som en dårlig lagt øyenskygge.

Jeg har dokumentert blåveisen hver morgen med et annet og bedre kamera, og skal se om jeg ikke får lagt ut en bildeserie med utviklingen dag for dag.

Til slutt kan jeg bare komme med et lite hjertesukk til Sony Ericsson: Hva er poenget med å inkludere et 3,2 mpix-kamera i Sony Xperia X1 når det knapt nok kan brukes i dagslys. Så langt har jeg vel fått maksimalt 5 bilder som har blitt OK etter fire måneders bruk…

—————-
Now playing: Pandora Peaks – Hunt Me Down
via FoxyTunes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.