Oppskrift: Resteomelett

Her kommer oppskriften på dagens frokostomelett – prøvd med suksess hjemme hos oss. Det er en skikkelig resteomelett, men det er jo nettopp til slik bruk omelett er så praktisk. Anyway – nok småprat. Vi går rett på:

Ingredienser

Her er ingrediensene jeg brukte i dag…

  • 4 egg
  • bittelitt vann
  • Salt og pepper
  • Urtekrydder (jeg brukte pizzakrydder, men provancekrydder eller annet går greit)
  • 2 kyllingpølser (rester fra en pølsemiddag tidligere i uka)
  • Smårettbacon (rester fra en torskemiddag tidligere i uka)
  • Paprika (jeg skar tre ringer av en middels stor paprika)
  • 1 sjalottløk
  • Noen osteskiver (siste rest av en Jarlsberg)

Fremgangsmåte

  1. Finn fram stekepanna og skru plata på 2/3 av full effekt.
  2. Del pølsene i tynne skiver. Jeg brukte bare halvannen pølse for at det ikke skulle bli alt for mye pølse.
  3. Del løken i små biter. Sjalottløk er mildere enn vanlig løk, men jeg foretrekker allikevel ganske små biter.
  4. Kapp opp paprikaen i småbiter.
  5. Hell i litt olje i panna og stek pølsebitene og baconet i panna. Ha oppi løken mot slutten.
  6. Mens dette steker rører du sammen eggene, og har oppi en spiseskje eller to med vann. Ha også oppi salt og pepper etter egen smak.
  7. Når pølser, bacon og løk er ferdig stekt heller du eggene jevnt utover i panna. Ikke hell for fort, for da skyver du vekk det som allerede ligger i panna.
  8. Strø paprikabitene jevnt utover oppå den uferdige omeletten.
  9. Krydre med urtekrydderet ditt.
  10. La dette steke under lokk til det begynner å bli fast på toppen, og så sprer du osteskivene dine utover.
  11. Når osten har smeltet er omeletten ferdig, og klar til servering.

Denne omeletten trenger man maksimalt 20 minutter på første gang man lager den, fra man begynner til den serveres. Kapper du ferdig alle ingredienser med en gang, er det bare å ha de over i panna i  riktig rekkefølge og med riktig tidsintervall. Dette er ikke noe du lager for å slanke deg eller redusere kolestrolet ditt, men hvis man ikke overdriver med pølse, bacon og ost kan man fint spise det et par ganger i måneden, minst.

Jeg glemte selvfølgelig å ta et bilde av den ferdige omeletten i stekepanna, men her er et bilde slik den ble servert:

Resteomelett, ferdig servert

Og omeletten smakte – her er beviset på at alle spiste:

Alma spiser omelett

Da gjenstår det bare å si: Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.