Logitech Harmony 1000, del II

Logitech Harmony 1000

Da er det kanskje på tide med litt mer informasjon om universalfjernkontrollen Logitech Harmony 1000. Om ikke annet kan jeg liste opp litt tech-specs (og dermed svare på spørsmålet til Martin

Selve enheten er relativt liten, nett og elegant (14,0 cm x 10,4 cm x 1,8 cm), og den ligger godt i hånden. Børstet aluminium, få fysiske knapper og en klar 3,5″ berøringsskjerm gjør enheten enkel å bruke og utseendemessig lekker.

Programvaren for konfigurasjon av fjernkontrollen

Den medfølgende programvaren er enkel og relativt intuitiv å bruke. Den støtter norsk, så man ikke går seg bort i utenlandske ord og uttrykk. Ved oppstart sjekker den for eventuelle oppdateringer, og spør om man vil oppgradere hvis noe er tilgjengelig.

Programvaren har støtte for følgende operativsystemer:

 • Windows 2000
 • Windows XP
 • Windows Vista
 • OS X 10.3 eller høyere

Andre krav

 • Man må ha aktiv internettforbindelse for å konfigurere fjernkontrollen
 • Man må registrere seg hos Logitech (konfigurasjonen lagres hos dem)

Positivt

 • Én fjernkontroll for alle apparater
 • Høy WAF, ganske elegant
 • Man kan enten bruke makroer («Se på TV», «Se på DVD») eller styre enhetene hver for seg
 • Kan utvides med en RF Wireless Extender, så man når enheter som står bak lukkede dører eller i andre rom
 • Det er deilig å kunne justere lyden på TVen og kanalene på dekoderen uten å måtte tenke på hvilken fjernkontroll man skal strekke seg etter – begge deler styres fra de fysiske knappene på fjernkontrollen
 • Dockingen er liten og funksjonell – fjernkontrollen hviler lett og greit i dockingen uten risiko for å velte eller at ladingen avbrytes pga dårlig kontakt
 • Støtte for over 225.000 produkter fra over 5.000 produsenter

Negativt

 • Oppladbart batteri, kan ikke bruke batterier (AA/AAA/LR06 eller andre) man får kjøpt i vanlig butikk/kiosk
 • Enheten må av og til resynkes mot alle enheter, hvis man f.eks. starter en aktivitet (f.eks. «Se på TV») og en enhet ikke mottar alle signaler – fjernkontrollen tror enheten er klar, mens den kanskje ikke er skrudd på
 • Det tar litt tid å konfigurere alt så det blir slik man vil ha det – regn med noe tidsbruk (nærmere en time eller mer, ikke 5-10 minutter)
 • Popcorn Hour A-110 er kategorisert som «Multimedia PC», så man får enkelte alternativer som er helt klart feil («Watch movie on Popcorn Hour»  – den har ikke skjerm, så den kan ikke vise film)

Erfaringer så langt

Jeg har kun hatt min Harmony 1000 i et drøyt døgn, men dette ser ut til å bli en klar favoritt-dings. Jeg klarte selvfølgelig å bestille min Harmony 1000 et par dager før Harmony 1100 ble lansert, men det ser ikke ut til å være så store forandringer fra 1000 til 1100 bortsett fra sminke (1100 er svart, ikke børstet aluminium som 1000). Jeg tror derfor ikke jeg skal miste noe nattesøvn over dette, men kjøpte via internett og kan returnere min Harmony 1000 i løpet av et par uker hvis jeg absolutt må ha en Harmony 1100…

Neste prosjekt nå blir å hurtigst mulig skaffe meg en HDMI-switch som A) er støttet av Harmony 1000 eller B) har fungerende auto-switching. TVen min har kun en HDMI-inngang, og jeg har to enheter som skulle vært koblet til med HDMI. Noen forslag?

10 kommentarer til “Logitech Harmony 1000, del II

 1. Dette virker lovende, Thomas. Ser at 1100 fikk slakt i Nettavisen, uten at det trenger å være symptomatisk også for 1000, eller at det faktisk er et problem i det hele tatt.

  Ser også at jeg må sjekke ut produsentens kompatibilitetsliste med hva jeg selv har.

  Ellers diskuterte vel du og jeg denne HDMI-forgreneren for en tid siden? EX0301001, altså. Tror jeg må skaffe meg en slik.

 2. Jeg har brukt bittelitt av (arbeids-)dagen i dag til å kikke på Amazon, Espen, og der var det b-b-billig, gitt! Sammenligner man med norske priser så er det himmelvid forskjell. Når man får HDMI-kabler til 2-5 US$ og HDMI-switcher til 25 US$ og lavere begynner det å ligne på noe. Problemet (som jeg var klar over) er at når man vil fullføre bestillinge har de lagt på en saftig frakt, og så kommer avgiftene for å få det hele inn i Norge i tillegg. Jeg tror jeg må sjekke om jeg har noen bekjente der borte så de kan kjøpe og sende for meg…

  Martin, hvis du ser på kommentarene til Nettavisen-artikkelen ser du at flere av punktene i artikkelen blir kommentert. Jeg var også litt frustrert over at ting som er påskrudd ble avskrudd og motsatt, men hvis man bare endrer litt på rutinene sine og setter seg inn i hvordan Harmony’en fungerer så burde ikke dette være noe problem. Jeg er ihvertfall fornøyd med min Harmony 1000. 🙂

  Når det gjelder HDMI-switch, så var jeg ett museklikk unna å bestille den modellen Espen anbefalte, men når frakten kommer på over 300,- så ble jeg litt usikker. Man kunne kanskje gå sammen og bestille flere for å fordele frakt- og tollbehandlingsavgifter…

  EX0301001 er forøvrig utsolgt hos Heitmann:

  Utsolgt, forventes inn på lager Februar/Mars, Ta kontakt med en av våre forhandlere for omgående levering.

 3. Jeg vil helst ha en autosvitsjende dings som kan gjemmes vekk, så for meg er nok EX0301001 et godt alternativ, gitt at det fungerer etter hensikten.

  For øvrig pussig at Logitech Harmony 1000 varierer så kraftig i pris. Komplett skal ha 3200,- kroner for den, mens MPX skal ha 1800,- kroner. Man lurer ikke to ganger da.

 4. Martin: Opphavet fikk Logitech Harmony Remote 555 til jul og bruker den sammen med sin get-pvr (ikke HD), så mulighetene er store for at den også vil funke med din dekoder (som vel er HD?). Dersom enheten av en eller annen grunn IKKE støttes, så støtter harmony-fjernkontrollene god gammeldags ir-«learning» som gjør at du kan programmere inn hver enkelt knapp fra get-fjernkontrollen. Deretter kan du sende inn din liste med signaler til Logitech, og så vil alle andre med GET-HD dekoder kunne bruke dine «learned»-signaler.

 5. Martin, du får google litt og se om du finner ut hva produsenten av Get-boksen heter. Utstyrsbasen til Logitech inneholder utrolig mange enheter, men det er ikke alt som ligger der under eget navn (typisk OEM-ting).

  Espen, hvordan opplever du hastigheten på Harmony 555? En kollega byttet den til en 885 fordi han syntes 555 var for treg, og ham ble godt fornøyd. Selv sitter jeg med en magefølelse av Harmony One er litt tregere enn Harmony 1000, men jeg har kun noen få dagers erfaring med begge.

 6. Thomas, jeg bruker ikke 555 selv så ofte siden jeg ikke bor der, men jeg merker at den er klart tregere enn den medfølgende fjernkontrollen. Det er ikke snakk om mye, men det tar nok kanskje 300-500ms fra du trykker noe, til signalet blir sendt ut. Noe av årsaken til at det går tregere er at harmony’en har en innebygget forsinkelse mellom hvert signal den sender, for å være sikker på at de ikke kommer for tett inntil hverandre. Det andre er at den også sender hvert signal (f.eks. volum) flere ganger, noe som ofte ikke er nødvendig. Se denne tråden for hvordan det kan endres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.