Bilnavigasjon, et fordummende hjelpemiddel?

Etterhvert som små enheter som tibyr navigasjon til bilister har blitt veldig populært er det en ting jeg har merket meg: Mange bilister må totalt ha mistet retningssans og hukommelse!

Nå som dagene blir kortere og kortere er det lett å se hvor mange som har navigasjonsutstyret stående og lyse på dæsjen selv på vei til/fra jobb. Senest i dag så jeg utallige bilnavigatører med kart lyse mot meg på vei hjem fra jobb. Andelen navigatører er alt for stor til kun å være et hjelpemiddel for de som skal til nye, ukjente steder. Vi snakker om ganske mange som nå får hjelp til å komme seg til den samme arbeidsplassen eller det samme hjemmet hvor de har jobbet eller bodd i mange år…

Og da kan jeg ikke annet enn å undres: Hvordan kom disse navigasjonsslavene seg til og fra jobb tidligere? Var det bare flaks at de aller fleste klarte å finne veien før de anskaffet seg navigasjonsassistanse?

3 kommentarer til “Bilnavigasjon, et fordummende hjelpemiddel?

  1. *ler høyt* :-)))

    Jeg tror dette er det samme fenomenet som f.eks skibokser; er temmelig mange som kjører rundt med skibokser på taket uten å noen gang har hatt ski hverken i boksen eller på beina. Det siste året har jeg også registrert et økende antall bilister med kajakk på taket. La oss håpe de har kajakk – og at de faktisk padler. Mange kjører bare rundt med selve kajakkstativet også, uten kajakk. «Se hvor sporty jeg er, liksom». What’s up with that…?

    Statussymboler, kjære venn. Disse kartene føyer seg inn i rekken av ting som man gjerne vil vise omverdenen at man har… – og du må gjerne gjøre en uformell undersøkelse på om det er flest kvinner eller flest menn som kjører rundt med disse kartene – eller kajakkene, for den del.. ;-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.