Popcorn Hour A-110

Her kommer en kort oppsummering av min foreløpige test av Popcorn Hour A-110. Enn så lenge har jeg ikke fått utfordret boksen med tyngre oppgaver, og har stort sett kun lekt litt med MP3 og film i DVD-kvalitet i tillegg til nett-tjenestene som er tilgjengelige fra menyen.

Positivt

Det er mye positivt å si om Popcorn Hour A-110. Det aller første jeg merket meg, men som neppe er det viktigste, er innpakningen den kommer i. Boksen minner litt om hvordan Apple leverer endel av sitt utstyr, og utstråler kvalitet og eleganse. Listen over positive ting med A-110 inneholder blant annet disse punktene:

 • Enkel tilkobling – ble gjenkjent uten problemer av min gamle LCD-TV via HDMI, og stilte seg automagisk til 1080i/50Hz som er maks av hva min TV kan ta av innsignal. Å endre oppløsning gjøres med hurtigtast på fjernkontrollen eller inne i oppsettet av boksen.
 • Ingen harddisk og ingen vifter betyr ingen støy. Dette er veldig behagelig.
 • Liten, lett å gjemme bort. Tar lite plass og er nesten usynlig der den står i TV-benken hos oss.
 • God fjernkontroll, bra respons i knappene. Markant trykk og knepp, slik jeg liker det.
 • Flusst med kodeker – spiller de fleste vanlige formater. Det er selvfølgelig unntak, men de aller fleste populære og utbredte formater er støttet.
 • Det er god plass innvendig for montering av harddisk hvis man vil ha dette. Det er fysisk plass for både 2,5″ og 3,5″ SATA-disker.
 • Kabinettet åpnes lett med fire tommelskruer hvis man vil kikke inni og f.eks. montere en intern harddisk (som nevnt ovenfor).
 • A-110 oppdaget automatisk det innholdet jeg hadde delt ut via Windows Media Player for å teste. Musikk, bilder og film lit seg lett aksessere og innholdet kunne nytes.
 • Nettradioen fungerer fint – det samme gjør nett-TV, med unntak av YouTube (som strengt tatt ikke er nett-TV).
 • Innebygget BitTorrent-klient. Setter man en harddisk inn i en A-110 kan den stå på og man kan laste ned torrents uten å skru på en PC.
 • Pris. Sett i forhold til funksjonaliteten man får så er prisen høyst akseptabel. Jeg ga 264 US$ (ca. 1450,- NOK) for min, bestilt hos Popcorn Hour og levert på døra av DHL. Selv med 25% mva ender man på rett over 1800,-, som er billigere enn f.eks. Komplett, MPX og PC Utstyr som alle skal ha nær 2400,-. (Og ikke minst så har jeg alt fått min A-110 mens den ikke er tilgjengelig i norske nettbutikker før 18.-20. september).
 • Det slippes mer eller mindre regelmessig firmware som gir økt funsjonalitet og/eller bugfikser. Oppgradering skjer via nett, via menyvalg i oppsettet.
 • En velsignet dum boks. Hvis noe skjærer seg trykker man på reset-knappen og enheten starter opp på nytt med fabrikkinnstillinger. Fordi den er såpass dum er det lite lagret oppsett på boksen, så det gjør ikke noe å resette den. Hos meg justerte den seg automatisk til TV-oppløsningen og fant de tilgjengelige ressursene jeg hadde delt ut uten at jeg måtte gjøre noe som helst etter en reset.
 • Boksen har også USB-til-PC-tilkobling, så man kan plugge boksen rett i en PC for å aksessere intern (eller USB-tilkoblet) disk direkte fra PCen.

Negativt

OK, det er også negative sider ved en slik boks. Blant de jeg har merket meg finner du disse:

 • Treg navigering. Det tar noe tid når nettverksdisker skal aksesseres, men det er ikke plagsomt lang responstidtid.
 • Navigering i stor platesamling er tungvint. Aksesserer man en folder ser man f.eks. 12 og 12 artister på et skjermbilde, og er samlingen på hundrevis av artister så tar det tid å bla seg fram og tilbake.
 • Det tar også litt tid og er noe tungvint å bla i bildesamlinger hvis man har mange bilder i samme folder.
 • Enkelte web-tjenester får boksen til å henge (eks. YouTube-klienten som fremprovoserer ut-/innkobling av strømmen på min A-110).
 • Enda en fjernkontroll. Dette er ikke unikt for Popcorn Hour sine produkter, stort set alle nye bokser kommer med sin egen fjernkontroll og på sikt må det nok en multi-fjernkontroll inn i heimen for å rydde opp litt i kaoset.
 • Ikke mulig å tilpasse boksen selv ved behov/ønske. Vanskelig å legge til ny kodek hvis man ikke får spilt innholdet i en fil.
 • Ikke innebygget trådløst nett, kun kablet nett. Skal man se på HD-materiale via nett er det ikke sikkert 208.11a/g hadde holdt uansett…

Forventninger og oppfyllelse av disse

Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet av A-110, bortsett fra at den på sikt skal spare oss for ødelagte DVDer og CDer etterhvert som tulla blir mer ivrig med lyd og bilde. Det er også meningen at denne boksen skal samle flere funksjoner som har vært dårlig løst eller ikke løst i det hele tatt her hos oss tidligere. Jeg vil ha mulighet for å se nett-TV på TVen, og streame film fra NASet mitt. Og jeg vil ha et enkelt grensesnitt så hele familien kan spille musikken vi har lagret digitalt. Og jeg vil ha anledning til å vise bilder på TV-skjermen. Alt dette blir løst av A-110 uten problemer. Som nevnt kan navigering gå litt tregt, men det er ikke verre enn at det er til å leve med. De som har navigert på Windows-maskiner med mange filer og/eller subfoldere vet at det kan ta tid der også.

Ikke trenger man å bekymre seg for virus, ormer, manglende sikkerhetsoppdateringer og annet systemvedlikehold med en slik boks. Man kan legge inn ny firmware etterhvert som dette blir tilgjengelig, og det er det. Systemadministratoren (dvs jeg) kan sove godt om nettene. Hadde jeg valgt en HTPC basert på Windows ville det blitt mer vedlikehold underveis, og med en HTPC basert på Linux ville det blitt mer initiell fikling for å få alt til å fungere. Med Popcorn A-110 var det bare å plugge den inn og skru den på, og så fungerte alt «out of the box».

Konklusjon så langt

Jeg kan ikke si annet enn at jeg trygt kan anbefale boksen basert på en helg med oppkobling, resetting (det må jo også testes) og avspilling av musikk, film, nett-TV samt bildetitting. Jeg skal prøve å komme tilbake med en bedre og mer grundig test etterhvert, men her har dere ihvertfall en kjapp oppsummering med mitt førsteinntrykk.

Andre sier

 • CNet.uk: «9.1/10 – spectacular»
 • Slashgear: «Popcorn Hour’s undoubtedly brilliant “networked media tank” has been in to get re-armed, and come back as the A-110
 • Gizmag: «This is currently our favorite device for storing and playing back digital video and audio.»

– – – – – – – – – –

Edit (02.09.2008 kl. 0945): For bilder, se Jari Ketola sine bilder av A-100, A-110 og B-110.

26 kommentarer til “Popcorn Hour A-110

 1. Takk, takk, Martin. Jeg tenkte jeg måtte kladde ned en kjapp oppsummering og se om jeg klarte å få min publisert før du kom med en grundig og bilderik anmeldelse. 🙂

 2. Enig med Martin – flott oppsummering!
  Jeg driver nå og legger inn DVD samlingen på min PC. I tillegg har jeg både musikk og bilder digitalt. Mine behov samstemmer derfor veldig bra med dine.
  Jeg legger DVD filmene mine inn som TS (kataloger).
  Hvordan blir kvaliteten ved avspilling av dine DVD’er fra PC/NAS?

 3. Stig, jeg har dessverre ikke fått testet avspilling av DVDer (dvs ISO-image) enda, men skal komme tilbake med oppdatering så fort dette er klart. Jeg har testet DVD rippet som DivX, og det går utmerket.

 4. Hvordan funker A-110 mot «Normale nettradioer» (NRK, P4 / Realaudio / WMP)?
  Lar det gjøre å kjøre NRK nett-tv ut på fjernsynet med den (antagelig ikke. . . .)?
  Kan man administrare greia fra en nettleser, eller krever det at tv’n står på for å spille musik?

  Mvh

  Yngve

 5. Hei..etter å ha lest all positiv omtale av Popcorn Hour A-110 bestillte jeg og har mottatt denne media streameren fra Komplett.
  Mitt oppsett er en HP Media Smart Server som inneholder masse film av div formater, mest avi. format.
  Denne er koblet opp mot en D-Link Dir-655 ruter, og i mellom ruter og Popcorn Hour A-110 en nettverk kabel (10m)som er beregnet for mediastreaming.
  I serveren er media streaming aktivert og i ruteren har media streaming fått høyeste prioritet (Wish).
  Da jeg foreløbig ikke har anskaffet meg TV med HDMI inngang blir da singnalene fra A-110 overført til TV via vanlig A/V kabel.
  Media streameren finner serveren og det meste av innholdet på den, men noen formater finner den ikke selv om disse i reklamen er nevnt.
  Problemet er: det går greit å se foto og høre musikk, men ikke video. Enheten begynner «buffering» og så blir skjermen svart mens lyden spilles av for etter en stund «hakke» og til slutt forsvinne og en tekst med «Could not play»
  dukker opp.
  Har prøvd å resette enheten samt sette den tilbake til Fabrikkinnstilling, men ingenting hjelper.
  Har også kjørt Firmwareoppdatering.

  Er det noen som har erfart det samme som jeg og som har funnet løsning på problemet?

  Mvh
  Jann

 6. Bruker du programvaren myiHome på serveren. Jeg prøvde «alt mulig» (inkludert Microsoft Windows Services for Unix) uten hell. Med myiHome (lastet ned fra produsenten) gikk alt mye bedre.

  Fint om noen har en oppskrift på hvordan man kan se nett-tv fra NRK på A-110.

  mvh
  Njål

 7. Jeg ser de fleste her kjører via router, min står så sykt langt unna at det ikke er mulig. Kan jeg koble popcorn direkte opp mot pc’n? (Twisted TP kabel må en vel bruke da)

 8. Jann, jeg har dessverre ikke noe godt svar på problemet ditt. Selv har jeg streamet fra PC (WinXP), bredbåndsruter (USB-plugg koblet bak i ruteren) og via USB-plugg rett i A-110 uten problemer. Har du sjekket forumet hos Networked MediaTank og sett om du finner svar der?

  Njål, jeg har ikke prøvd annet enn det som er nevnt i bloggen min. MyiHome, Llink eller andre programmer har jeg ikke hatt bruk for så langt. Streaming av NRK sin nett-TV er jeg også interessert i, men har ikke hatt tid til å teste det ut, dessverre.

  JM, du kan selvfølgelig koble A-110 rett i PCen din. Det greieste er å bruke en krysset nettverkskabel, men du kan også bruke en vanlig nettverkskabel hvis du vet at PCen din har gigabit nettverkskort eller eller har et annet nettverkskort som støtter MDI-X (som automatisk kan krysse signalet hvis du bruker vanlig nettverkskabel).

 9. Hei Njål og takk for respons på mitt problem. Nei,jeg har ikke prøvd myiHome, men har prøvd et program for WHS som heter Media Connect Controller. Har fremlagt problemet for Komplett.no som har godkjent retur av A-110 da de mener at det kan være feil på produktet. Synd at A-110 allerede er retunert da det hadde vært spennende å prøve ditt anbefalte program.
  Hvis problemet fortsetter etter at jeg har mottatt ny A-110 så vil myiHome klart bli prøvd.

  Mvh
  Jann

 10. Hei Thomas og takk til deg for respons.
  Har ikke funnet noe som beskriver mitt problem. Det som overbeviste meg om at det muligens var feil på A-110 var at etter å ha koblet en ekstern disk direkte til A-110 via usb porten oppsto samme problemet.
  Men regner med å få svar på dette når jeg mottar en ny A-110.

  Mvh
  Jann

 11. Takk takk Thomas!
  Noen som har webadresse til noen som selger det i statene?
  På E-bay selges det jo for det meste A-100 versjonen..

 12. Er det ingen som kan bekrefte hvorvidt Popcorn Hour A-110 funker mot NRK-nett-tv og RealAudio / Windows MediaPlayer baserte nett-radioer?

  Betyr det at det ikke er noen som har fått det til ennå?

 13. meg igjen:)

  Jeg leste at B-110 ikke støtter 7.1 channel, gjør A-110 det? om det stemmer blir det nok kjøp imorgen..
  (sorry for spammen)

 14. Fikk følgende svar fra NRK:

  Har dessverre ingen opplysninger om hvorvidt boksen du henviser til kan benyttes for å se vår Nett-TV. Per dags dato er systemkravene for å se hvor Nett-TV at du har avspillerprogramvare som støtter Windows Media Video (WMV) codec og at nettleseren takler flash og scripting.

 15. Jeg er helt på «jordet «når det gjelder media/video, men har likevel anskaffet meg en Popcorn A-110 som jeg skal tikoble en Philips TV som ikke har HDMI inngang, men med Video In inngang? Er det noen som kan hjelpe?

 16. Hei Bjørn, og gratulerer med ny Popcrn Hour A-110!

  Hvilke innganger har du på TVen din, og hva er ledig? …og hvilken TV er det snakk om, egentlig? A-110 har HDMI, component video, S-video og composite video. Har du noen av disse tilgjengelig på din TV (manglende HDMI er vil klar over), etter at DVD, kabel-TV osv er koblet til?

 17. Hei igjen..ja,nå er A-110 nr. 2 kommet i hus og ble opptimistisk installert igjen, men stor var skuffelsen da den ikke fungerte slik alle sier den skal fungere. Den spiser langt ifra alle formatene som det hevdes at den skal gjøre.
  Det er kun mpeg-4 den tar og ikke .avi og .iso filer.
  Det går greit å avspille «web services», YouTube m.m..
  Har installert myiHome med tillegsprogrammet MEncoder på HP Media Serveren, men samme er det samme.

  Er det noen programmer/drivere som jeg bør prøve så setter jeg stor pris på å få høre om det!

 18. Jann, hva slags avi-filer er det du har? Kan du laste ned en kort avi-fil fra ett eller annet sted for å teste denne? Jeg spiller regelmessig av avi-filer på min A-110 uten problemer, så det aner meg at det er noe merkelig med dine filer.

  Jeg har ikke installert noe som helst for å få dette til å fungere. Alt er funksjonalitet som ligger i Windows XP (fildelingen) og Windows Media Player (mediabiblioteket).

  For å spille av ISO-filer må du dele ut katalogen som filene ligger i, og bruke enten samba eller nfs for å mappe opp den delte katalogen fra A-110. Du finner en veldig enkel forklaring i en kommentar jeg skrev til en annen tråd om A-110.

 19. Takk for svar Thomas!
  AVI filene er convertert DV film som er lastet fra DV kamera til PC, redigert og lagret i samme format på HP Home Server der opperativsystemet er Windows Home Server. Filene blir funnet av A-110, men det er kun mpeg-4 filer som lar seg spille av. AVI filene blir kun avspillt med lyd.
  Som jeg nevnte tidligere så streamer jeg YouTube filer uten noe problem.
  Har utført de handlingene som du foreskrev. Har også koblet A-110 mot redigerings pcèn min der jeg har noen AVI filer liggende, men samme er det samme.
  Blir litt skeptisk til produktet når man nesten må være «data guru» for å få det til å fungere tilfredsstillende.

 20. Hei igjen, Jann. Det høres ut som om de aktuelle AVI-filene er kodet med en bildecodec som ikke A-110 kjenner til. Hvilke innstillinger har du brukt når du har konvertert filmene på PCen din? AVI er kun en «beholder» (engelsk: «container») som kan inneholde lyd og bilde kodet i mange forskjellige formater, f.eks. mp3, divx og xvid.

  Sjekk hvilke innstillinger du har i programmet du bruker for å lage AVI-filer, og prøv f.eks. å laste ned en eller annen AVI fra internett for å teste.

 21. Hei. Jeg har en 1Tb USB-disk med mp3. Er det mulig å koble denne direkte inn i A-110? Hvordan blir evt. navigeringen da kontra å kjøre via en annen PC over nett? Noen erfaringer?

 22. Som nybegynner har jeg noen spørsmål til deg Thomas.
  Den første tingen jeg «sliter» med er bildeformatet. Jeg finner ikke ut hvordan jeg på Popcorn Hour A-110 kan justere bildeformat slik at jeg får med hele bildet (tekst) på Tv skjermen. Uansett hva jeg enn prøver på, så får jeg ikke hele teksten på skjermen. Jeg bruker HDMI kabel fra Popcorn Hour A-110 til Tv. Hvordan kan jeg få hele teksten på skjermen?
  Neste spørsmål (og siste i denne omgang), hvor og hvordan får jeg lagt inn bit torrent adresser på Popcorn Hour A-110.

  Håper at du kan gi meg noen gode råd.

  På forhånd takk!

 23. Tage, popcornhour er ikke noe god på mp3 avspilling, går tregt å navigere, og har (hos meg) en tendens til å henge seg….

  Thomas: jeg har en qnap, som jeg finner greit med min pch110, og spiller av mkv pent og vakkert! men… den «viser ikke» iso / img filer, og hvordan kan jeg navigere i menyene på dvd’er lagt inn som «video ts mappe» ??

  har lest kjappt i bruksanvisningen, men blir ikke klok på dette.

  mvh ToR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.