Popcorn Hour A-110 igjen

Siden forrige gang jeg skrev om min A-110 har jeg fått litt mer erfaring med boksen, og jeg tenkte jeg skulle dele disse erfaringene.

Stort sett har jeg brukt boksen til å streame vanlig film (avi/divx) av varierende kvalitet. For all film av OK kvalitet eller bedre har jeg ikke hatt noen problemer – boksen har spilt av alt jeg har testet. Når kvaliteten synker veldig (merkes på mye artifakter og støy i bildet) har A-110 av og til kuttet visningen og gått til menyen. Dermed må visning startes på nytt igjen, og man må spole fram til der hvor boksen kuttet ut. Med maksimal spoling på 8x kan det ta tid.

Ellers har jeg fått testet visning av film fra USB-minnepinne koblet direkte til den fremre USB-porten på A-110. USB-pinnen dukker automatisk opp som en media-kilde, og man får presentert innholdet fordelt på de fire kategoriene Popcorn Hour A-110 deler innholdet inn i (film, musikk, bilder og en til (som jeg ikke husker sånn i farta)). Jeg spilte av en film kodet som 720p x264 mkv og det gikk helt problemfritt og med veldig bra bilde. Min TV takler ikke 1080p så jeg får dessverre ikke testet den oppløsningen.

Jeg testet også den samme filmen fra den samme USB-pinnen plugget inn i min bredbåndsruter, så jeg kunne streame filmen via nettverket hjemme. Det gikk også problemfritt.

Jeg kjører et rent gigabit-nett hjemme, så det er kanskje ikke så rart at jeg ikke har opplevd problemer med visning av film samtidig som jeg kopierer større datamengder i nettet. Det er mer enn nok båndbredde til simultan streaming av film og kopiering av filer. Selv om jeg har kopiert til/fra den maskinen (og den samme USB-disken) som filmen ligger på har jeg ikke hatt noen problemer.

Samboeren min har også brukt A-110’en endel, og hun opererer den uten problemer selv om hun i utgangspunktet ikke har veldig «tekniske fingre». Hun fikk en 30-sekunders innføring (her er power-knappen, husk å skru på PCen hvor innholdet ligger) og så har hun klart seg selv.

En liten ting til som jeg har glemt i de tidligere innleggene om Popcorn Hour A-110: Hvis du synes fronten på boksen er skuffende matt og kanskje litt ripete, så skyldes dette at fronten har et beskyttende plastlag foran frontplata. Plastlaget er ikke lett å se, da det dekker veldig godt. Det er heller ikke veldig lett å få det av, så du bør være forsiktig hvis du bruker skarpe redskaper til denne jobben.

Fremdeles er konklusjonen at denne boksen er vel verdt pengene, og jeg vil fremdeles anbefale Popcorn Hour A-110 til alle som er på jakt etter en nettverkstilkoblet mediastreamer.

52 kommentarer til “Popcorn Hour A-110 igjen

 1. Har ikke denne versjonen en «timeseek» knapp på fjernkontrollen? Forrige versjon hadde også mulighet for å hoppe til 10%, 20% osv av lengden ved å trykke på 1, 2, 3 knappene.

 2. Det har den helt sikkert, Kjetil, det er nok bare jeg som ikke har oppdaget det. Fjernkontrollen skal være den samme for både A-100 og A-110, så da har jeg en jobb å gjøre når jeg kommer hjem… 🙂

 3. Jeg har også kikket på denne, men avventer foreløig litt på grunn av behov for å vise bilder i tillegg. Har du noen erfaringer på hvordan den fungerer til det? Jeg har hørt at det skal være litt problematisk når det blir store mengder bilder man skal bla gjennom, men har ikke fått bekreftet/avkreftet dette noe sted.

 4. XmasB, jeg har testet A-110 til å se på bilder, og prøvde meg på en katalog med ca 300 bilder. Visningen fungerer slik at man blar mellom «indeks-sider» med tommelfingerbilder og på disse sidene kan man så velge hvilket bilde man vil se. Sånn i farta husker jeg ikke hvor mange bilder som vises på hver indeks-side, men det er vel ikke helt på jordet å tippe at det er 12 (3×4) eller 16 (4×4) bilder på hver indeks-side. Det er tilsvarende slik mange web-album fungerer.

  A-110 bruker relativt lang tid på å vise hver indeks-side når man blar, og jeg antar at det skyldes at boksen må hente inn alle bildene som skal vises og så nedjustere størrelsen på disse. Det går også litt tid når man har valgt bildet som skal vises, og igjen tror jeg det skyldes at A-110 må justere størrelsen på bildet så det passer på skjermen.

  Ser man bort ifra hastigheten (som vel kanskje er det viktigste når man browser en bildesamling) så blir kvaliteten på bildene bra, både på indeks-sidene og når man ser et enkeltbilde.

 5. Det høres ikke så ille ut som først antatt ihvertfall. Det spørs om jeg ikke kommer til å gå for denne. Må bare selge kåken først, før jeg begynner å kjøpe mer jeg trenger å pakke ned til flyttinga. 🙂

 6. Du kan spole fortere enn 8x dersom du trykker på høyre eller venstre «pil» på fjernkontrollen. Hver gang du klikker går den 30 sekunder forover. Fjernkontrollen har også en egen timeseek funksjon der du kan skrive inn i form av time:minutt:sekund hvor du vil hoppe til. Så vet du det 🙂

  Kan si at jeg også er veldig fornøyd med min A-110 og har ikke opplevd annet enn positive ting med den så langt.

 7. Er det noen som har erfaring med denne på et 100mbit nettverk? Jeg har prøvd streaming til min PS3 trådløst og det er håpløst, men heller ikke problemfritt på 100mbit kablet nettverk…

 8. Ababoy, A-110 har bare 100 Mbit/s nettverk, så det blir i praksis det samme om man kjører 100 eller 1000 Mbit/s i resten av nettet. Kommunikasjonen til/fra A-110 vil uansett gå på maks 100 Mbit/s.

 9. Fungerer det å se på bilder mens man hører på musikk i nettverket?
  Kan du si noe mer konkret om responstiden når du blar i mp3 samlinga eller video samlinga?

 10. Clas, stort sett har jeg brukt funksjonaliteten fra Windows Media Player på PCen hvor jeg har det meste av innholdet mitt. Der har jeg importert musikk og filmer til «biblioteket», og dette dukker opp helt automagisk på A-110. I tillegg har jeg brukt Windows shares og delt ut en TV-serie og et par filmer, bare for å teste. Dette fungerer også helt smertefritt. Det jeg ikke har hatt sukesess med, men som heller ikke er testet veldig nøye er direkte avspilling av ISO-filer. A-110 skal støtte dette, men med mitt ene, kjappe forsøk fungerte det ikke. Det står på To Do listen å sjekke dette grundigere, da jeg har kopiert alle barne-DVDer som ISO-bilder for spilling direkte.

  Cosmo, jeg har ikke fått testet ut musikkspilling mens jeg blar i bilder, men skal prøve å få gjort dette i løpet av uka.

 11. Hei.

  Ser at du sier at du benytter gigabit nettverk hjemme…
  Har dette noe å si for Popcorn Hour? Du får vel ikke utnyttet hele kapasiteten med en Popcorn A-110?
  På hjemmesiden deres står det at nettkortet er et 10/100 kort…
  Er dette feil eller?

  Thomas

 12. Hei navnebror Thomas. Selv om nettet mitt er gigabit (dvs støtter gigabit) vil linken til A-110 gå på 100 Mbit/s. Det justeres helt automatisk av switchen og A-110, og er helt uproblematisk.

  Og selv om linken mellom switch og A-110 justeres til 100 Mbit/s vil resten av nettet selvfølgelig fortsatt gå på gigabit mellom alle enheter som støtter dette.

 13. Hei!

  Jeg er helt GRØNN på disse «boxene» men jeg spør alikevel 😉 Jeg kjører en «gammel» pc med windows xp med tråløsrouter fra ngt.
  Hvordan sender jeg fra pcen? For det er ikke tråløst nett på den ikke sant?

 14. Geir, Popcorn Hour A-110 har innebygget funksjonalitet som finner alle mediakilder i nettverket hjemme hos deg. Hvis du har Windows XP kan du bruke Windows Media Player for å gjøre innholdet tilgjengelig via nett. Hent innholdet inn i biblioteket i Windows Media Player og bruk funksjonen «deling», så blir det automatisk tilgjengelig fra Popcorn Hour A-110 så lenge PCen står på. Det er akkurat det jeg gjør hos meg pr. idag.

  Åpne Media Player, legg til det innholdet du vil ha tilgjengelig i biblioteket og velg Verktøy – Alternativer i menyen. Gå til skillearket Bibliotek, så kan du sette opp deling av innhold. Du kan også sette opp overvåkning av mapper, så bilder/filmer/musikk du kopierer inn i disse mappene automatisk legges til i biblioteket.

  Når det gjelder nettverkstilknytning så har Popcorn-produktene kun kablet nett, men det er mulig å kjøpe en såkalt «bridge» (bro) som kobles i nettverksutgangen og konverterer til trådløst nett. Linksys WET54G er et eksempel, men det finnes flere andre. Hvis du vil bruke en slik bro bør du velge en som passer inn i det trådløse nettverket ditt. Har du et nett som baserer seg på 802.11g bør du velge en bro som også støtter 802.11g (ikke bare 802.11b), og helst 802.11n hvis du vil ha enda bedre hastighet. Bedre hastighet gjør det mulig å overføre større datamengder, som igjen betyr at du kan overføre og vise bedre kvalitet.

 15. Oki! Takk for raskt svar! 🙂 Ble litt klokere nå ivertfall… 😉 Kan Windows Media Player spille fks mkv filer da?
  Så eneste jeg trenger og gjøre er og sette opp et netverk her hjemme? Bruker kun denne pcen, så jeg har ikke noe nettverk her nå.

 16. Jeg var nok litt upresis, Geir. Via Media Player kan du dele ut alt det innholdet som Media Player selv kjenner igjen og kan spille. Begrensingen ved å bruke Media Player er som du skjønner at du kun kan dele ut innhold som Media Player selv kan spille.

  Hvis du vil spille mkv-filer (eller ISO-filer og andre formater som Media Player ikke forstår) på en Popcorn Hour A-110 må du dele ut katalogen hvor filen(e) ligger, ved help av Windows sin funksjon «deling og sikkerhet». Finn katalogen hvor du har mkv-filene dine, høyreklikk og velg «deling og sikkerhet», og så kan du dele ut filene derfra. Spesifiser også hvem som skal få se filene.

  På A-110 må du inn i oppsettet («Setup») og velge «Media shares» (mener jeg det het) og så oppgir du hvor filene finnes. La oss si at PCen din har IP-adresse 192.168.1.100, og du har delt ut katalogen Filmer. På A-110 må du da spesifisere smb://192.168.1.100:Filmer og legge inn brukernavn og passord for den brukeren som har tilgang til filene.

  Det blir litt for langt å ta alt dette i detalj i en kommentar her inne – kanskje jeg skulle skrive et eget blogginnlegg om hvordan man ordner dette. Det får bli en sak for en regnværsdag, tror jeg…

  Og ja, har du Windows XP på maskinen din (og en oppdatert Media Player) så har du alt du trenger hvis du skaffer deg et nettverk. Har du i tillegg en bredbåndsruter med flere nettverksporter så ligger også nettverket klart – det er bare å strekke kabler.

 17. Og for å presisere: Selv om man kan bruke Media Player for å distribuere film/musikk/bilder, så er det ikke Media Player som foretar selve avspillingen. Det skjer på Popcorn Hour A-110. Det Media Player gjør er å tilgjengeilggjøre innholdet, så er det opp til A-110 å spille musikk/filmer eller vise bilder.

 18. Oki! Tusen takk for fyldig svar! 🙂 Hørt/lest at den er vanskelig og sette opp, derfor jeg grubler litt med og annskaffe meg en… men.. ser også den nye støtter hardisker, kansje kjøpe en stille hd og sette inn? Blir enklere da? 🙂

 19. A-110 er ikke vanskelig å sette opp for å se på innhold som er delt ut via Windows Media Player på en PC. Man kobler den til TV, nett og strøm, og så gir man den noen minutter hvor den helt automagisk finner alle maskiner i ditt nett som deler ut slikt innhold. Det er når du skal dele ut mapper på en PC og sette opp dette på A-110 at det blir bittelitt vanskeligere, men jeg fikset det på første forsøk. 🙂

  Hvis du vil ha en enkel metode så kjøper du en ekstern USB-disk som du kan flytte fram og tilbake mellom PC og Popcorn Hour A-110. Koble disken til PC og kopier filmer og musikk over på USB-disken. Koble den vekk fra PCen og koble den til A-110 og i løpet av et snaut minutt (burde ikke ta mer enn 30 sekunder) har du tilgang til innholdet. Da er det bare å spille ivei! Jeg testet dette med en USB-pinne, men prinsippet er akkurat det samme for en USB-disk.

 20. Oki! Da ble jeg klokere ja! 🙂
  «Popcorn Hour WN-100, USB-stick for WLAN til Popcorn Hour» denne funker kansje? men… hvordan må netverket være for og streeme fks 720p filmer? jeg har ca 13mbit idag

 21. Hva med streaming av WEB TV, slik som TV2 Sumo/TV Norge – fungerer det via en Windows Media CenteR?

 22. Beklager at det har tatt så lang tid å få ut mer info her, men jeg har ikke hatt anledning til å «leke» noe mer med boksen den siste tiden.

  Geir, jeg kjenner ikke den aktuelle WLAN-pinnen, men hvis den støtter 802.11g og/eller 802.11a så burde du kunne streame det meste av vanlig innhold. Du kan kanskje få problemer med HD-materiale (High Definition). Det er nok en grunn til at boksen i utgangspunktet kun kommer med nettverkstilkobling for kablet nettverk. 802.11g (og 802.11a) gir i praksis et sted mellom 20-25 Mbit/s på sitt beste, og det er nok til å streame filmer i DVD-kvalitet. Jeg mener ha lest at 720p trenger 12-15 Mbit/s for akseptabel kvalitet, og 1080p ligger langt over dette igjen.

  Atle, jeg har kun testet de «web-TV»-tjenestene som ligger klare når A-110 leveres, men de fungerer stort sett OK med ett unntak: YouTube får min A-110 til å fryse helt. De andre fungerer fint, selv om navigeringen er litt treg. Kvaliteten på det som streames er helt OK på min 720p-TV.

 23. Hvordan virker dette med tekst på DVD filmer, Virker dette som ved normal avspilling på dvd spiller?
  Hvordan de det medteksting på Divx filmer?

  Noen som har fått testet dette?

 24. Jan-Erik, det er ikke noe problem med tekst på DVD-filmer, forutsatt at det er snakk om ISO-bilder av DVD-filmer. A-110 kan jo ikke spille fysiske DVD-plater selv.

  Jeg har selv testet å kopiere hele DVD-filmer til ISO-bilder, og disse spilles akkurat som om det var en vanlig DVD-plate spilt i en vanlig DVD-spiller. Man har menyer, språkvalg osv som på originalen. Alternativet er å rippe filmen til DivX (eller tilsvarende), og da velger du ved ripping hva som skal være med.

 25. Takk for svar, da blir det nok en boks på meg, dette er jo ett must for familier med barn. Legge inn hele dvd samlingen som iso eller divx på en stor harddisk, og la barna selv velge her hva de skal se, i stedet for at de ødelegger platene ved at de glemmer å legge de inn i coverne.

 26. Hei igjen 😉

  Da bestilte jeg fra komplett, men ubekrefta 11nov 🙁 ser mpx.no har den… men.. har du/dere annbefaling på en STILLE hdd på den? Helst som mpx.no har 😉

 27. Det har vel lite å si at du har et gigabit-nettverk hjemme, når nettverkskortet i popcorn’en kun tar 100mbit…

 28. bza, hastigheten på nettverket har litt å si hvis det er mye trafikk til/fra den enheten man streamer film fra. Hos meg er det p.t. en PC som alt innhold streames fra, og hvis samboeren min sitter og ser på film via A-110 og jeg samtidig jobber med båndbreddeintensive ting på PCen er det greit at «pipa» ut fra PCen er så kjapp som mulig.

  Hvis A-110 henter innhold som krever 25-30 Mbit/s (som film i 1080p fort kan kreve) vil dette være 25-30% av kapasiteten i et 100 Mbit/s nett, mens det kun er 2,5-3% av kapasiteten i et 1000 Mbit/s nett.

 29. Jeg har brukt popcorn a-110 ca. en måned og må si jeg er veldig fornøyd med boksen (til mitt bruk). Den streamer mkv-filer uten antydning til hakking. Jeg har koblet to harddisker til en Linksys-nettverksdeler (http://en.wikipedia.org/wiki/NSLU2). Det gjør at jeg streamer alt innhold fra denne til pch-110. Det gjør at alt er helt lydløst. Alternativer ville vært å installere en harddisk i pch eller bruke en av usb-portene, men da vil du oppleve litt viftestøy.

  Som musikkavspiller/jukebox er popcorn hour ELENDIG. Jeg bruker XBMC på Xbox1 med Media Stream-skin. Dette er helt fantastisk visuelt og brukervennlig. Hadde det vært mulig å streame/spille direkte av hd-filmer via den originale xboxen hadde denne vært det ultimate media center.
  Det samme kan sies om fremvisning av bilder – også elendig brukervennlighet, treghet og ingen thumbnails på popcorn hour.
  Ulempen er jo at man må ha en boks til musikk/bilder (xbox1) og en boks til hd-filmer/avi (popcorn).

  Vi kan jo håpe at popcorn hour får oppgraderinger som gjør at musikkavspilling og billedfremvisning blir vesentlig forbedret. Jeg har mine tvil om man får samme visuelle snitt eller brukervennlighet noen gang på popcorn i forhold til XBMC.

  Noen kommentarer til dette?

 30. Hallo…
  Jeg har over 400 dvdfilmer som tar opp mye unødvendig plass, så jeg har planer om å kvitte meg med dem. Hadde tenkt til å lage ISO av alle filmene først ettersom Popcorn støtter avspilling av ISO.

  1. Problemet mitt er at det ikke finnes noen 4-5 terrabyte harddisker og popcorn maskina tar kun 1hd. Hvordan er mulighetene for å koble popcorn maskina til en pc? (har en ekstra stasjonær pc som jeg kan dytte noen harddisker inn i)

  2. Jeg så at du skrev at det er kun mulig å bla i 12 filer av gangen, er dette egentlig ett døfødt prosjekt ettersom jeg har 400 filmer?

 31. 1. Popcorn-maskinen to to eksterne hd + mulig å montere èn inni selve pch. I tillegg kan du streame fra PC`en din, som du kan ha «ubegrenset» lagring på.

  2. Det er ikke et «dødfødt prosjekt», det tar bare lang tid å finne den filmen du skal se. Jeg har løst dette ved å alfabetisere filmene og mp3-filene mine. Jeg vil anta at det på sikt vil være mulig å oppdatere firmwaren slik at denne funksjonen blir mer brukervennlig eller at du får en søkefunksjon. Synes det er helt merkelig at det ikke finnes søke-funksjon i dag.

 32. Jeg tenger en boks til å se bilder fra annen PC/ server, samt å se nett-tv, på min HD-TV.
  Hadde egentlig tenkt å gjøre det via en Asus eee Box (har bestilt, men siden den ikke er tilgjenglig enda, kan jeg avbestille), før jeg kom over denne Popcorn.
  Hva blir forskjellene praktisk og kvalitetsmessig, og hva vil du anbefale?

 33. Bjørn, akkurat bildevisning er ikke Popcorn Hour A-110 sin sterke side. Det går tregt å bla seg fram og tilbake på sidene som viser «thumbnails» av bildene dine. Jeg gjetter på at dette skyldes at det tar tid å hente bildene via nett for deretter å nedskalere alle sammen i sanntid så indekssidene kan vises. Jeg synes også at det går litt tregt fra man velger et bilde på indekssiden til hele bildet er vist på skjermen. Igjen antar jeg at det skyldes at bildet skal hentes ned (igjen) for deretter å skaleres til riktig størrelse før det kan tegnes på skjermen.

  Hvis bildevisning er ditt primære behov tror jeg nok jeg ville sett meg om etter andre løsninger enn Popcorn Hour A-110.

 34. Hei
  Har fått koblet opp Popcorn a 110 nå, fått inn det jeg vil ha inn, men lurer på hvordan man får opp cover til filmer og musikk.
  Kjører nettverk shares, når jeg legger inn mine musikk i filer i mediaplayer kommer cover med engang, så cover ligger klart i mappene til hvert album, det samme gjelder filmer.

  har også testet med MyiHome men heller ikke noe cover der.

 35. Hei!

  Jeg fikk endelig min a110 idag 🙂

  Satt inn Samsung Spindpoint disken, bootet opp… funket fint…
  Skrudde den av, koblet til netverkskabel, og startet opp igjen…
  MEN… da vil den ikke starte 🙁 Står loading 20-25sec.. så blir det svart skjerm… 🙁
  Ser det er flere som har dette problemet… tips???

 36. Geir,

  Problemet er nok at du oppgraderte firmware samtidig, når du installerte NMT-applikasjonene, right? Gjorde det samme. Den nye firmwaren støtter ikke alle HDMI-formater som den gamle gjorde (?), men koble til via composite så ser du at boksen funker.

  Søk på popcornhour a110 wiki så finner du faq og sånn. Når skjermen er svart (etter 2-3 minutter), trykk tv-knappen og så nr 7 (etter to sekunder). Da skifter den til 720p, og det burde funke.

  Jeg fikk min til å virke sånn. Etterpå kan du gå inn og sette riktig oppløsning osv. i menyene.

  Mvh // Even

 37. Hei, A-110 har kanskje gått i en oppløsning som ikke er kompatibel med din TV.
  Trykker du TV-Mode og så et tall, så skifter du oppløsning slik at du kan få «kontakt» (bilde) på TV igjen.
  Se i manualen først… Der står de forskjellige oppløsnigene. Gå så inn i menyen og sett korrekt oppløsning etterpå.

 38. Geir, hvis du fremdeles har problemer, så prøv følgende:

  [TV-Mode] – vent 2 sekunder – [7]

  Dette setter signalet ut til HDMI 720p/60Hz, som de aller fleste flatskjerm-TVer skal klare. Hvis TVen kun klarer 50Hz (ikke 60) så prøver du først tipset ovenfor, og deretter denne:

  [TV-Mode] – vent 2 sekunder – [0]

  Dette endrer fram og tilbake mellom 60 og 50Hz annenhver gang du taster denne kombinasjonen. Har du en gammel analog TV kan du prøve

  [TV-Mode] – vent 2 sekunder – [2]

  som setter signalet ut til component PAL 576i, noe alle analoge TVer burde klare.

  Ta ellers en titt på nettsiden jeg linket til i den siste posten min, som du finner her .

 39. Har akkurat installert en 750GB i min PCH – den er formatert og virker greit nok. Problemet er at når jeg kobler PCH til PCen via USB så finner jeg ikke disken – men bare selve imaget til EasySuite via eks. H:\\….

  Har tenkt å kopiere alle filene inn til PCH får å få litt bedre funksjonalitet – Win XP home og kan jeg ikke etablere Samba share om jeg ikke tar helt feil ? Noen forslag – thanks

 40. Hei Tommy. Vet du hvilket filsystem disken er formatert med? Såvidt jeg vet vil A-110 formatere en intern disk med filsystemet ext3, og dette er et filsystem som Windows ikke skjønner uten installasjon av en egen driver. Dermed får du ikke se disken din fra Windows.

  Jeg anbefaler driveren som kalles Ext2Fsd, som er en fritt tilgjengelig driver som gir deg det du trenger. Du kan laste ned denne driveren her (velg Ext2Fsd-0.46a.exe som p.t. er siste versjon av installasjonsprogrammet), og så skal du kunne lese fra og skrive til disken i din A-110 via USB.

 41. Jeg har de siste dagene eksperimentert med å rippe DVD-ene direkte til ISO-filer. Imidlertid får jeg ikke tale under avspilling. Lyder og musikk spiller, men ingen tale. Har testet dette både med DVD-er jeg har rippet selv, i tillegg til å ha lastet ned noen demofilmer for testens skyld.

  Er dette noe du har opplevd, og hva var i så fall løsningen?

 42. Hallo Martin. Jeg har rippet endel CDer til komplette ISOer (og har testet et par ISOer jeg har lastet ned for å teste min A-110), og jeg har ikke møtt det problemet du nevner. Alt jeg har rippet har hatt lyd som forventet med standardinnstillinger på A-110’en. Jeg har brukt både InfraRecorder (nydelig lite brenneprogram som også kan lagre DVDer uten kopibeskyttelse til ISO) og AnyDVD (for kopibeskyttet materiale).

  Har du null suksess med lyden, eller er det kun noen filmer som ikke har lyd? Hvilket program bruker du for å lage ISO-filer, og er innholdet urørt ved lagring? Ikke noe rekoding eller fjerning av enkelte lydformater?

  Jeg har et veldig enkelt oppsett hvor jeg mater lyden via HDMI til TVen, og kjører lyden ut der – du finner ikke noe fancy-schmancy forsterkerdill og lyd i mange kanaler her. Lydanlegget mitt er pakket ned og står lagret i påvente av større bolig (ja, vi leter fremdeles!).

  I det siste har jeg dog hatt to episoder av en obskur engelsk TV-serie fra åttitallet som har blitt spilt uten lyd, men det har vært materiale som har blitt rekodet ganske kraftig og lyden er også bearbeidet. Lyden spiller fint på PCen, så jeg skal få sjekket med GSpot hvilket format den er lagret i for å se om jeg blir noe klokere.

  Hvordan håndterer du lyd i oppsettet hos deg? Du mater kanskje lyden videre til hjemmekino-anlegget ditt. Har du sjekket i lydoppsettet på A-110 og justert litt der? Hvis jeg husker korrekt finner du fire forskjellige innstillinger som alle har to alternativer – den øverste innstillingen har første alternativ, og de tre neste innstillingene har andre alternativ som standard. Det hjalp ikke for eksempelet jeg nevnte i forrige avsnitt, men kanskje det kan hjelpe deg…?

 43. Jeg får ut lyd, men jeg får ikke tale oppå lyden. Si at jeg velger en film og velger norsk språk, så kommer det ikke norsk tale. Det samme skjer uansett språkvalg. Jeg hører lydene og musikken ellers.

  For å lage ISO-filer bruker jeg Mac OS X sitt innebygde verktøy, «Diskverktøy», men problemet eksisterer også på ISO-filer jeg ikke selv har produsert.

  Jeg har omtrent samme oppsett som deg. HDMI til TV-en og S/PDIF fra TV-en til anlegget. Lydoppsettet skal være standard, men jeg skal sjekke det ved første anledning.

 44. Merkelig problem, Martin. Å få ut lyd/musikk og ikke tale har jeg aldri hørt om, men tale lagres jo som egne spor (ihvertfall på filmer som leveres med tale på flere språk). Har du testet S/PDIF direkte fra A-110’en og til anlegget for å eliminere TVen som feilkilde, eller har du ikke ledig optisk S/PDIF på anlegget?

 45. Jeg har lastet ned et par filmer f.eks. Righteous Kill eller No Country for old men – som virker helt klokkerent på PCen men chapter 1 dvs. den første etter menyen kommer av og til uten lyd. De andre chapterne fungerer. Kjører lyden over HDMI til TVen som står på soverommet. Dette må være bug ? – lyden er AC3 448kbit.

  Takk Thomas 🙂 skal prøve forslaget ditt virker helt sikkert – btw: synes disken støyer mye etter at jeg setter boksen i standby. Nesten så den står og «slusher» dvs lager sånn slush lyd – har ingen bedre forklaring.

 46. Hei, elsker boksen min, men skulle så indelig ønske og se tv2 sumo(sport) men ser ikke noe støtte for dette
  (tv2 krever loggin).er det noe fiffi måte og løse dette problemet på `?

 47. Hei, har et spørsmål angående det og bla i musikk sammlingen, vil man kunne velge visning av cover art for hver cd? har du noen bilder av grensesnittet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.