Klimaklubben – by request

Martin har, via sitt blogginnlegg «Klimaklubben» utfordret meg til å ta klimatesten over hos Klimaklubben og publisere mitt resultat samt sende utfordringen videre til fem andre.

For å gjøre en lang historie kort, her er mine CO2-utslipp:

Og her er mine grønne poeng:

Forløpig konklusjon

Det som drar opp CO2-utslippene mine er nok det faktum at jeg kjører bil til jobb hver dag. Det blir ikke mer enn en snau mil hver vei, men jeg antar dette er den ene faktoren som teller mest. I forhold til snittet på klimaklubben så ligger jeg under på både CO2-utslipp (positivt) og grønne poeng (negativt), men jeg hadde på forhånd begynt å legge planer om å foreta justeringer som vil påvirke både CO2 og grønne poeng. Hva som skjer med planene gjenstår å se – det er mange faktorer involvert.

Noen tanker om testen

Det er flere av de som har kommentert innlegget til Martin som enten lurer eller er skeptisk til selve testen. Det går på hvordan resultatene beregnes, ettersom flere deler bolig og kjøretøy. Jeg må si meg delvis enig. Min samboer kjører ikke bil – hun tar kun kollektivt. Jeg derimot kjører bil. Testen tar høyde for det, men hva med boligen vi deler – hvordan beregnes det?

Jeg tror ikke man skal henge seg alt for mye opp i tallene eller hva som i detalj skjuler seg bak disse, men heller fokusere på å forbedre seg. Om man får 5000 eller 7000 er ikke det viktige, men endrer man tankesett og får redusert tallene så er det veldig bra.

Og som andre har sagt – dette er bare et musepiss i havet. De største endringene kan den norske stat ordne med noen pennestrøk, et par gassrenseanlegg og strengere krav til industrien i Norge..

Utfordringen

Jeg sender denne videre til fire personer, ikke fem. Jeg kjenner visst ikke så alt for mange som blogger aktivt (og som ikke har fått utfordingen fra Martin allerede). And the nominees are:

Vel bekomme!

5 kommentarer til “Klimaklubben – by request

  1. Hei Thomas!
    Da er det vel nesten bare å sette i gang. Bloggen min er ganske dau, så det er på tide å få inn noe påfyll. Jeg vil beholde WordPress, men må få kjørt den opp på en plattform jeg har litt mer kontroll over. Hvilken leverandør bruker du? Er det en du vil anbefale?

  2. Bjørn, jeg bruker Domeneshop som ISP (har 100MB plass til 35,-/mnd), og er godt fornøyd. Av og til synes jeg responsen er litt treg, og etter hva jeg har fått fortalt fra andre kan det skyldes at de har satt antallet samtidige MySQL-connections ganske lavt så det kan ta litt tid å få gjennom forespørsler. Dette kan stemme bra, for et par statiske HTML-sider jeg har liggende laster alltid veldig raskt, mens WordPress-løsningen kan ta litt tid på grunn av MySQL-kallene. Jeg vurderte å kjøre dette på en egen Linux-server som jeg administrerer selv, men fant ut at jeg ikke gadd å stresse med driften…

  3. Man kan gjøre hva man vil, fordi man må installere WordPress selv. Domeneshop har ingen sentral WordPress-installasjon man kan bruke (såvidt jeg vet). Dermed har man full kontroll på versjoner, themes og plugins, i motsetning til om man bruker en sentral installasjon som styres fra ISPen.

    Om du vil kan du også kjøre forskjellige versjoner i forskjellige kataloger for å teste ting og tang, forutsatt at versjonene ikke har forskjeller i databasen (oppgraderingen fra 2.5 til 2.6.1 endret på basen – jeg opgraderte denne helgen).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.