Armbåndsuret mitt har 25-årsjubileum!

I løpet av kvelden i går slo det meg at jeg har hatt armbåndsuret mitt ganske lenge. Nærmere fintelling avslørte at klokka runder 25 år i år. Jeg kan huske at jeg hadde klokka på høsten i 7. klasse, dvs i 1983.

Armbåndsuret er et Citizen Digi/Ana, modell 8950:

Som dere kan se har uret både visere og digitalt display. Displayet kan veksle mellom klokke, dato, to alarmer, stoppeklokke og nedtelling. Klokken på det digitale displayet trenger ikke gå likt med den analoge klokken, men det er en innebygget funksjon som sørger for at hvis man nullstiller sekundene på den digitale klokken så nullstilles også sekundene på den analoge klokken. Det er kun på sekundene dette fungerer.

Så hvorfor er jeg så glad i denne klokken at jeg har beholdt den i 25 år?

 • Jo, jeg liker analog klokke – hjernen oppfatter raskere hvor mye klokken er med analogt display enn digitalt display.
 • I tillegg liker jeg å ha datoen synlig på det digitale displayet. Kombinasjonen av analog klokke og digital dato er akkurat det jeg vil ha.
 • Jeg er også glad i to alarmer, fordi jeg har vanskeligheter med å våkne. To alarmer er dobbelt så bra som en alarm, ikke sant?
 • Klokka overlevde år 2000. Som IT-mann vet jeg at det kan være en bragd i seg selv.

Jeg har vurdert utroskap, og har kikket etter alternativer til denne klokken, men Digi/Ana-klokker er ikke så vanlige lenger, og jeg vil ikke ha en ren digital klokke. Jeg vil heller ikke ha en ren analog klokke, for da mister jeg alarmene og datoen. Dermed vender jeg alltid tilbake til denne klokken, gang på gang.

I løpet av de 25 årene har jeg måttet bytte ut lenken en gang, og glasset to ganger. At glasset har sprukket to ganger er min egen skyld, da jeg tidligere pleide å snurre klokken fort rundt en finger når jeg kjedet meg, og av og til gikk den veggimellom når den glapp av fingeren. I tillegg har jeg byttet batteriet flere ganger enn jeg husker nå.

jeg vil anslå at ny lenke, to nye glass og ~8 (overslag) batteriskift kan ha kostet meg kanskje 1250,-, og klokken kostet 750,- ny (kjøpt i Singapore – norsk pris var omtrent det dobbelte). Tilsammen har da anskaffelse og drift kostet meg ~2000,-, som ikke kan sies å være mye fordelt på 25 år. Jeg vet om andre som bruker tusenvis på klokke nesten hvert år.

Det var historien om armbåndsuret mitt. Så langt, får jeg nesten si. Jeg håper vi får enda flere lykkelige år sammen før en av oss må kaste inn håndkleet. Gratulerer med jubileet, og lykke til med fremtiden!

4 kommentarer til “Armbåndsuret mitt har 25-årsjubileum!

 1. Gratulerer! Både til deg og klokka 😀

  Jeg har fremdeles klokka jeg fikk da jeg gikk på ungdomsskolen, men det er ikke mer enn… skal vi se… 17-18 år siden.

  Det er da ikke noe problem å få tak i kombo digi/ana-klokker, det kommer bare an på hvor mye du har lyst til å betale 🙂

  Breitling, Seiko, Rolex, Timex, Casio – de har alle klokker i dette segmentet, men det er jo få som kan matche den retroklassiske, rene stilen til Citizen’en da 🙂

 2. Takk, takk, PoPSiCLe!

  Det er mulig det bare er meg, men det aner meg at en digi/ana fra de nevnte merkene koster bittelitt mer enn jeg har lyst til å betale. Kanskje med unntak av Casio (og evt. Timex). Men klokka mi virker fremdeles, så det er ikke noe poeng å bytte den bare for å bytte den.

  *hviske* Først hvis det dukker opp en ny, fantastisk funksjon som jeg bare må ha i en av de nye klokkene, så kanskje. Men ikke si noe til klokka mi, da blir den bare deprimert… *hviske*

 3. Gratuelerer så mye med jubileet og ikke minst med den veldig fine bloggen som jeg faktisk ikke oppdaget før her om dagen da jeg fikk et tips om innlegget «Siren Sundby eat my shorts» (veldig fin artikkel med flotte bilder :-).

  Nå skjønner jeg at dette slett ikke er en «sovende» blogg, men tvert i mot en veldig aktiv en siden det har kommer to artikler bare i løpet av natten. Her skal jeg jammen følge med i fremtiden også, slik at jeg er oppdatert på det som skjer 🙂

  Lykke til videre i jubileumsåret og ikke minst med de neste 25!

 4. Takk for de rosende ordene, Anne!

  Denne bloggen lever sitt eget liv. Den kan ligge død i en måned, men så kan det komme 2-4 artikler på en kveld. Det hele avhenger av inspirasjon og tilgjengelig tid. Jeg skal holde deg orientert om eventuelle artikler som passer for deg. 🙂

  Selve jubileumsfesten for armbåndsuret holdes på fjellet denne helgen, med kun de nærmeste tilstede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.