Dagbladet og sensasjonsoverskrifter

Det er en ting jeg har hatt lyst til skrive om lenge, men som jeg har utsatt gang på gang. Temaet er Dagbladet og deres hang til sensasjonsoverskrifter og utvidelse av det norske ordforrådet. I dag ble plutselig behovet for å skrive noen ord større enn på lenge, etter å ha kikket på denne saken på Dagbladets hjemmesider:

Dagbladet har virkelig skjønt at det er enkelte tema som selger mer enn andre: Sex, nazisme og terror. Og sannelig klarte de ikke å slå sammen alle tre i en enkelt overskrift samtidig som de lagde et nytt ord av to av dem. Godt jobbet, Dagbladet!

Men hva er egentlig en "nazi-pedofil" terrorist? En som blir opphisset av å se på småbarn i Hitlerjugend-uniform mens han lager bomber? Kanskje noen i Dagbladet kan forklare…?

4 kommentarer til “Dagbladet og sensasjonsoverskrifter

  1. Nazi-pedofil, et ord jeg ikke har sett så alt for mange ganger før. Er det en person som tenner på småbarn i små nazi uniformer, med påtegnet Hitler bart? Ord sammensetninger kan være artige…

  2. Jeg er så gammel at jeg husker da «Naken greve jager neger med øks» var en grov parodiering av overskriftsstilen i Dagbladet…. I dag ville den vært så tam at den hadde blitt forkastet umiddlebart. Man må ha noe med litt mer smell i.

    («Naken greve» stammer fra «Dagbladets sommerkassett 1983», så de har en viss selvironi. Teksten finnes på
    http://www.tylden.no/artister/tramteatret/tekster/dagbladet.html, et godt stykke nede på siden, og er utformet og framført av Tramteateret.)

  3. Jøss, j b, er det flere enn jeg som husker Dagbladets sommerkassetter…?

    Hvis jeg husker korrekt så var «Naken greve…» et innspill i debatten rundt tabloidiseringen av avisene. Jeg tror dagens Dagbladredaktører bør vurdere å spille sangen som morgensang for sine redaksjoner i en periode som en liten reality check.

  4. Jeg har tilbrakt denne uken i Danmark, og pussig nok fikk også jeg den samme ideen som deg, Thomas. Danskene brukte noe omtrent som «narkopedoterrorist». Du skal ha dratt noen fete karrieremoves for å få slikt på CV-en. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.