MSN – hvem f**n sa at lydreklame var OK?

Flash-basert reklame med lyd har mer eller mindre forsvunnet fra www, eller ihvertfall fra mitt www etter at jeg for noen år tilbake gikk over til Firefox med Adblock Plus. Tilsvarende har stort sett all annen reklame uten lyd også forsvunnet takket være nevnte produkter.

En deilig tilværelse… 🙂

I dag når jeg kom på jobb gikk jeg gjennom min vanlige oppstartsprosedyre: Hente kaffe, åpne mailklient, newsklient, nettleser og musikkavspiller, for til slutt å logge på MSN. Når jeg er ferdig med kaffekoppen har jeg tatt overskriftene på et par nettaviser og er klar til å jobbe.

«I’m the operator with my pocket calculator» spiller, mens fingrene trommer og hodet nikker i takt. Så hører jeg det innimellom all godlyden: En kort *kzssht* idet musa flytter seg fra en skjerm til den andre. Hva var det?

Litt senere – «Ein, zwei, drei, vier, fünf, sechs sieben», og en irriterende «Oiiii» gjaller. Igjen skjer det idet jeg flytter musa mellom skjermene. Dette må sjekkes!

Ganske fort finner jeg en mulig syndebukk – langs kanten på den ene skjermen ligger MSN, og nederst er det en annonse for ett eller annet som har med mobiler å gjøre:

MSN-reklame med lyd

Joda, ganske riktig. Når musa passerer over denne reklamen så rekker den akkurat å spille en bitteliten del av lyden som ligger i reklamen. Akkurat nok til at jeg skvetter og blir irritert.

Hvem f**n var det som fant ut at det var greit med lydreklame i MSN-klienten? Det er ille nok med animert reklame (vel, all reklame er ille!), om jeg ikke skal bli forstyrret med uønsket lyd i tillegg. Hadde den blitt spilt én gang og så var man ferdig med det så hadde det vært enklere å svelge, men nå blir det spilt løse bruddstykker helt tilfeldig og så lenge MSN er åpen.

Dette var farlig nær spikeren i kista for MSN, og bytte til en annen, reklamefri IM-klient…

4 kommentarer til “MSN – hvem f**n sa at lydreklame var OK?

  1. Flash-basert reklame med animasjoner og lyd er helt klart forurensning, ja. Kanskje jeg skulle teste Pidgin når den nye PCen er ferdig satt opp denne uka. Hmm… 🙂

  2. Pidgin er veldig kjekk – hvis du ikke har behov for alt det sølet som folk gladelig fyller maskinene sine med for å se blinkende lys. Det er den som leveres med Ubuntu 7.10, og jeg har aldri følt for å lete etter en erstatning.

  3. De syntes vel det var greit, så lenge lyden bare var når du holdt musen over. Pidgin er veldig bra. Bruker den innimellom fra usbpinnen min, når jeg ikke sitter på egen pc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.