MS Office 2003 SP3 og gamle filformater

Denne uka har det blitt skrevet mye om SP3 til MS Office 2003 og hvordan denne deaktiverer støtten for endel eldre filformater. Begge de tabloide nettavisene Digi og ITavisen har kommentert saken, og det samme har IDG og mange, mange andre også.

Den opprinnelige forklaringen på dette stuntet fra Microsoft sin side var at filformatene var usikre, så man ved å åpne disse filtypene i MS Office 2003 utsatte maskinen sin for risiko. Dette er ren svada fra MS sin side – filer i ett avde berørte filformatene leses inn og tolkes av et stykke kode, og det er denne koden som er defekt, ikke filformatet i seg selv.

Nå har endelig Microsoft innrømmet dette, via en post i David LeBlanc sin blog:

«In the KB article we stated that it was the file formats that were insecure, but this is actually not correct. A file format (with some exceptions, like .hlp files) isn’t insecure – it’s the code that reads the format that’s more or less secure. The parsers we use for these older formats aren’t as robust as the code we’ve written more recently, which is part of our decision to disable them by default. But again, it isn’t the format that’s the problem, nor is it the app that wrote the format – it’s the app that reads the format.»

Her sier han selv at det er filterne («the parsers») som leser inn filene som er problemet. Derfor deaktiverte de den automatiske støtten for de filformatene som har defekte filtre. Snakk om å ta symptomet i stedet for problemet! Det ville vært utrolig mye bedre å fikse den defekte koden i stedet for å gjøre det vanskelig for de som har gamle filer.

OK, nå har de altså deaktivert automatisk støtte for disse filformatene, og hva gjør de så? Joda, de publiserer enkle måter å reaktivere dette på, og så har man plutselig rykket tilbake til start. «Vi fant en feil, gikk i bue rundt problemet (vi løste det ikke), og nå har vi sannelig gått i sirkel og er tilbake der vi startet…»

Hurra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.